مالیات چیست؟
اگر شما نیز مدیر عامل یک مجموعه هستید و یا در بخش مالی و حسابداری یک شرکت فعالیت میکنید. قطعا مبحث مالیات جزو مسائلی است که باید به آن توجه داشته باشید. حال میخوام بدانیم که کلیات مالیات چیست اما قبل از هر چیزی لازم است بدانید که مالیات طبقهبندی و انواع مختلفی دارد. از این رو نمیتوان در یک مبحث کوتاه مفهوم کلی این عنوان را به خوبی مورد بررسی قرار داد. در این مقاله ما قصد داریم تا با شما در رابطه با معرفی مالیات صحبت کنیم. توجه داشته باشید که ما در سایت لوتوس ارائه خدمات مالیات را به خوبی در اختیار شما قرار میدهیم.
همه چیز در مورد مالیات
در پاسخ سوال مالیات چیست باید گفت: مالیات در واقع یک نوع هزینه اجتماعی محسوب میشود. اما باید افراد جامعه جهت بهره برداری و استفاده از منابع و امکانات یک کشور موظف هستند تا آن را پرداخت کنند، تا تواناییهای لازم برای جایگزینی این منابع و امکانات فراهم شود. در یک دید دیگر نیز میتوان گفت در واقع پس از ثبت شرکت منظور از مالیات منتقل کردن یک بخش از سود فعالیتهای اقتصادی به دولت است که در حقیقت این بخش از سود نصیب دولت میشود. زیرا امکانات و ابزارهای دستیابی به سودها و درآمدها را خود دولت برای افراد جامعه در بازار فراهم میآورد.
هدف از وضع مالیات چیست؟
به طور معمول دولت برای جبران خدماتی که در اختیار شهروندان قرار میدهد و برای برآورد این هزینهها از روش وضع مالیات استفاده میکند. البته توجه داشته باشید که هدف از وضع این امر برای تمامی کشورها جبران هزینههای خدماتی نیست. نقدینگی از طریق انواع مالیات دچار تغییراتی میشود که پس از جبران هزینهها، وضع گزارشات مهمترین عامل است.
اما به طور کلی دولت با استفاده از روش وضع انواع مالیات، یک بخش از هزینههای عمومی ملت و منافع اقتصادی و اجتماعی را ممکن میسازد. از هدفهای اصلی وضع آن میتوان به فراهم آوردن سرمایه موردنیاز برای انجام پروژه، تأمین هزینه انواع فعالیتهای دولت و ارائه خدمات عمومی اشاره کرد که گروه آموزشی حسابداری و مالی لوتوس تمام موارد آن را در دسترس شما قرار داده است.
بر اساس قوانین دولت (قوانین اداره مالیات در ایران ) پرداخت مبلغ وضع شده و مقرر شده اقدامی اجباری است وعدم پرداخت آن همواره با مجازات مختلفی برای اشخاص همراه است. پرداخت مالیات نیز تنها از طریق مراکز تحت نظارت دولت صورت میگیرد.
در تمام اصناف بحث مالی و حسابرسی از جمله موضوعاتی هست که فکر تمام اشخاص را به خود درگیر کرده است و دقدقه ی بسیاری از مدیران و صاحبان کسب و کار شده. اما باید این را در نظر داشت که از جمله خدمات حسابداری در بازار بحث مدیریت گردش صورت های حساب های مالی هست و تمام این موارد میتوان توسط جذب یک نیروی حسابدار و یا دیدن حداقل مفاهیم آموزش حسابداری مالی و مالیاتی برای مدیران و صاحبان کسب و کار میتوان آموزش، درک و مورد بررسی قرار داد.
نرخ مالیات چیست؟
نرخ مالیات را دولت و قانون مشخص میکنند. این نرخ در ایران به مبلغی گفته میشود که یک شخص و یا یک شرکت مسئول است تا در زمان قانونی نسبت به پرداخت آن اقدام نماید. اما برای این نرخ همواره نمیتوان یک مبلغ ثابت را در نظر گرفت؛ زیرا نرخ در نظر گرفته شده بر اساس جزئیات و اطلاعات مختلفی تعیین میشود. اگر نظام مالیاتی حاکم، یک نظام بسیار کارآمد باشد، انواع مالیات بر حسب توانایی واقعی ارائه دهندگانش مقرر میگردد تا در این صورت، پرداخت آن سبب ورشکسته شدن کسب و کار نشود.
طبق قانون وضع شده در ایران، نرخی که برای اقشار پر درآمد تعیین میشود همواره باید سنگینتر از نرخی باشد که از اقشار کم درآمد و ضعیف دریافت میشود. به عبارتی واضحتر اشخاص کم درآمد جامعه و افرادی که توانایی پرداخت مالیاتهای سنگین را ندارند، همواره مالیات نسبتا کمتری را نسبت به افرادی که وضع اقتصادی مناسبی دارند پرداخت میکنند. این موضوع نیز کاملا عادی بوده و چیزی دور از انتظار نیست.
برای آموزش کامل و مطالعه ی بیشتر بر روی حسابداری مالیاتی کلیک کنید.
معرفی انواع مالیات
حال که با مفهوم مالیات آشنا شدهاید و میدانید که مالیات چیست، لازم است تا انواع آن را نیز به شما معرفی کنیم تا بتوانید طبقهبندی و انواع آن را به خوبی بشناسید. بر اساس قانون ایران، مالیاتها به طور کلی به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم میشوند. توجه داشته باشید که هریک از این دسته بندیها نیز خود به صورت جداگانه دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه بیشتر در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
مالیات مستقیم
مالیات مستقیم از جمله مباحثی است که به صورت مستقیم از دارایی یا درآمدهای شرکتها و یا اشخاص دریافت میشود. این نوع، به شکل مستقیم از صاحبان درآمدها و داراییها کسر میشوند و وظیفه پرداخت آنها بر عهده خود شرکتها و اشخاص است. این نوع از مالیاتها به طور مستقیم از درآمدهای حاصل از سود شرکتها، حقوق و دستمزد، درآمد حاصل از مستغلات و معاملات املاک، ارث، ورودیهای ارزش افزوده و… کسر میشود.
به اصلاح دیگر، این نوع صورت حساب باید به صورت مستقیم بر اساس میز
ان و مقدار داراییها و درآمدها اعمال میشود و نرخ آن ممکن است تناسبی با میزان دارایی و یا درآمدها باشد، به صورتی که با افزایش دارایی و یا درآمد، میزان نرخ تعیین شده نیز افزایش پیدا میکند. از نمونه مالیاتهای مستقیم در ایران میتوان به مالیات بر درآمد اشخاص، مالیات بر معاملات املاک، مالیات بر ارث و همچنین بر سود شرکتها اشاره کرد.
مالیات غیر مستقیم
همانطور که در بخش قبلی نیز به آن اشاره کردیم، مالیات دارای طبقه بندیها و انواع مختلفی چون مستقیم و غیر مستقیم است.که غیر مستقیم جزو یکی دیگر از انواع آن به حساب میآیند. نوع غیر مستقیم به مالیاتهایی گفته میشوند که پرداخت کننده آنها یک شخص معین و مشخص نیست. به اصطلاح دیگر، مالیاتهایی که به صورت غیر مستقیم بر کالاهای مصرفی افراد وضع شده و از مصرف کنندگان آن را دریافت میکنند، کالاهای غیر مستقیم نام دارند.
در نظر داشته باشید که مالیاتهای غیر مستقیم نیز مانند مستقیم دارای انواع مختلفی هستند. مالیاتهای غیر مستقیم در ۳ دستهبندی کامل طبقبندی میشود که عبارتنداز:
- مالیات بر مصرف
- حقوق و عوارض گمرکی
- مالیات بر ارزش افزوده
همچنین لازم به ذکر است که هر یک از انواع مالیاتهای غیر مستقیم نیز دارای ویژگیهای به خصوص خود هستند و انواع مختلفی دارند.
سخن پایانی
در حالت کلی، مالیات از روشهای مهم نظام دولت است که از آن برای جمع آوری درآمد دولت و همچنین بهره برداری از تامین مخارج عمومی استفاده میشود. این موضوع شامل تعدادی از ضوابط مرتبط با حقوق و دستمزد، مالیات، پرداخت هزینهها و دیگر مسائل مالی است. در تعیین میزان مالیاتها، برخی از شرایطهای مختلف همچون وضعیت تأهل، درآمد و… نیز به کار گرفته میشود. در واقع این امر به منظور افزایش امنیت، توسعه رفاه جامعه، عدالت اجتماعی و… صورت میگیرد.
از این رو در برخی از کشورهای قدرتمند به دلیل تعدد ضوابط و هزینههای بالا، برخی از کشورها و افراد سعی دارند تا مالیات را کاهش دهند. همچنین در نظر داشته باشید که سایت حسابداری لوتوس یک همراه بسیار مطمئن است که در زمینه ارائه تمام این خدمات نیز فعالیت میکند و شما میتوانید با خیال راحت به آن اعتماد کنید.
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود
من مشکلی برام پیش اومده و از دلایلی که تو سایت شما اومدم اینه که تراز مالیاتی مغازه ی من صفر نبود و نمیدونم چرا برام جریمه بریدن.
نمیدونم باید چکار کنم واقعا، تو رو خدا راهنماییم کنید.
سلام و درود به شما دوست عزیز
شما میتوانید با مراجعه به صفحه ی تماس با ما و یا کلیک بر روی لینک زیر، بصورت رایگان از خدمات مشاوره ی ما استفاده کنید.
https://lotus-acc.ir/%d8%aa%d9%85%d8%a7%d8%b3-%d8%a8%d8%a7-%d9%85%d8%a7/
واو
مرسی از پاسخ گویی سریع شما
مرس از این پشتیبانی قوی گروه لوتوس.
چشم الان تماس میگیرم با شما.
گروه لوتوس با پشتیبانی 24 ساعته پاسخگوی تمام مشکلات شما خواهد بود.
مشاوران ما در خدمت شما هستند
در مورد نحوه محاسبه مالیات یک نکته طلایی که می توانم بگویم
باید بدانیم نوع فعالیت از لحاظ اینتا کد چیست و به جدول ضرایب مالیاتی توجه کنیم
مثلا یک دامپزشک از درآمد خدمات خود ۲۵ درصد آنرا مشمول مالیات میشود که اگر حقیقی باشد طبق ماده ۱۳۱ و اگر حقوقی باشد ۲۵ درصد آنرا طبق ماده ۱۰۵ به عنوان مالیات باید پرداخت نماید